Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7/10

Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι,
Η ώρα της κάλπης έφτασε! Όσο και αν είμαστε δυσαρεστημένοι ή απογοητευμένοι  από πολιτικές, συμπεριφορές ή πρόσωπα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δικαίωμα ψήφου κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα. Στην παγκόσμια ιστορία της ατιμίας ο λαός ήταν στη γωνία, καθώς δεν του αναγνωριζόταν το δικαίωμα να επιλέγει τους αρχηγούς του. Τα διαστήματα που η δημοκρατία λειτουργούσε ήταν μάλλον μικρά! Σε αυτά τα διαστήματα πολλές φορές υπήρξαν προσπάθειες χειραγώγησης της δημοκρατίας από εξωθεσμικά κέντρα. Η ψήφος μας αντιπροσωπεύει ένα υπέρτατο δικαίωμα που αποκτά ουσία στα χέρια του πολίτη, όταν αυτός είναι πολίτης και όχι απλός ψηφοφόρος.

Σε αυτόν τον πολίτη απευθύνομαι, με τις παρακάτω σκέψεις:
1) Οφείλουμε να πάμε όλοι να ψηφίσουμε, ώστε ασκήσουμε το υπέρτατο δικαίωμα του πολίτη!
2) Πρέπει να καταψηφίσουμε το Μνημόνιο, για να γίνουμε ενεργοί πολίτες και να αναδείξουμε αυτό που συζητάμε με τους φίλους μας καθημερινά «ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο»!
3) Οφείλουμε να καταψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, διότι είναι υπεύθυνοι για τα δεινά της πατρίδας και διότι αποτελούν, αποδεδειγμένα πλέον, κοινούς πολιτικούς απατεώνες και εκβιαστές!
4) Πρέπει να ψηφίσουμε Αττική Συνεργασία-Όχι στο Μνημόνιο όχι μόνο επειδή η επιλογή αυτή είναι γνήσια αντιμνημονιακή, αλλά διότι θα δώσει προοπτικές για τη δημιουργία μιας μεγάλης ενιαίας παράταξης (σοσιαλιστών και δυνάμεων της αριστεράς) που θα αντισταθεί στα σκοτεινά σχέδια και θα δώσει προοπτική στη χώρα (όταν οι άλλοι θα έχουν φύγει νύχτα, όπως έγινε στην Αργεντινή)!

Ο εκβιασμός και ο εκφοβισμός δεν πρέπει να περάσει, ειδάλλως θα συνεχιστεί με χειρότερα διλλήματα. Η παρούσα πολιτική κατάσταση πρέπει να ανατραπεί, ειδάλλως νέα μέτρα θα έλθουν και θα ξαναέλθουν  και ο κατήφορος δεν θα έχει σταματημό. Η πολιτική αγυρτεία πρέπει να καταδικαστεί ειδάλλως νέοι πολιτικοί απατεώνες θα εμφανιστούν ως σωτήρες.

Γνωρίζω πολύ καλά, ως ψυχολόγος, ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων στην πατρίδα μας νιώθουν εγκλωβισμένοι σε μια συναισθηματική αβοηθησία. Νιώθουν ότι, ότι και να  κάνουν δεν έχει νόημα, ότι ο έλεγχος της ζωής τους είναι σε ξένα χέρια και ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα. Άλλωστε και όλοι οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, είτε σωπαίνουν, είτε επικυρώνουν την ισοπεδωτική άποψη «όλοι και όλα είναι ίδια». Ξέρω επίσης ότι η παθητικοποίηση δύσκολα καταπολεμάται, όταν ο άνθρωπος νιώθει αβοήθητος. Δημιουργεί ένα σπιράλ αρνητικών συναισθημάτων που καταπνίγει κάθε ατομική και κοινωνική προοπτική. Γνωρίζω επίσης ότι ο φόβος αποτελεί ενα πανίσχυρο μηχανισμό ελέγχου των ανθρώπων και των κοινωνιών. Ο εκφοβισμός που γίνεται συστηματικά στο λαό από τα ισοπεδωτικά ΜΜΕ και κυρίως την τηλεόραση δεν έφτασε και το ρολό αυτό έχουν πάρει οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που κουνούν ξεδιάντροπα το δάχτυλο στους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα κρύβονται πίσω από αυτό!

Όμως πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα!! Η ελπίδα βρίσκεται σε εμάς του ίδιους – σε όλους τους πολίτες! Συνυπάρχει στις ικανότητες, δεξιότητες, κλίσεις και ιδιομορφίες μας. Αυτές πρέπει να κινητοποιήσουμε και να προτάξουμε. Να εντάξουμε παράλληλα τα παραπάνω ατομικά μας χαρακτηριστικά στην υπηρεσία της κοινωνίας, δημιουργώντας νέα κοινωνικά δίκτυα. Η παρούσα κρίση δεν είναι απλά οικονομική, αλλά είναι κρίση αξιών και ιδεών – και μόνο με νέες αξίες και ιδέες θα ξεπεραστεί. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε! Ας κάνουμε μια αρχή από τις εκλογές της Κυριακής! Πάρτε την τύχη μας στα χέρια σας – ψηφίστε ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου